Bindingsværk

Uge 17

Sjælevandring i plovfuren

Navneændring                                                                                                                                                   For ikke forveksle Ugebrevet med andre medieorganer, har jeg valgt at ændre navnet fra Ugebrevet til Bindingsværk.                                                                                                                                     Bindingsværk er ikke opbygget med nogen specifik formel opsætning. Kun normal tekstformat og redigering.


Formålet med Bindingsværk                                                                                                                                 Formålet herved er at give nærmeste pårørende samt venner og bekendte et formidlingsnetværk over dagliglivet af hvad som forekommer rundt i det lokalsamfund man er boende ved, uanset nær eller fjern. Dagliglivet er jo en gave der er rig på oplevelser, som leves og opleves på forskellig vis, alt efter de øjne og hænder som ser og rører herved.                                                                                                                                                                             For at synliggøre dette vi ser og oplever ved normal dagligdag, kan for enkelte godt forekomme som værende uden betydning for andre. En sådan tanke er en ren misforståelse. 

Formålet med Bindingsværk er herfor medvirkende til, med bidrag kan give andre en oplevelse ved at se andet liv end ved denne i sin egen verden.


Den forgangne uge                                                                                                                                 Ugedagene er gået med normalt daglige gøremål. Dog med en anelse halseonde sidst i ugen, som langsom er i aftagende og har genoptaget små daglige motionsture ved skiftevis gå eller cykle.


Naturen udenom huset                                                                                                                                      De forskellige træer og havehække er næsten udsprungne. Japanske kirsebær er nu i højflor. Efterladenskaber af færdigblomstrende vintergække og påskeliljer er nu kedelig af udseende, men så længe det er grøn får det endnu en tid for overlevelse.                                                                                                                                                      Lette jorde er begyndt at lide af vandmangel. Flere steder er vandkanonerne kørt i stilling til vanding.

Nyt i gadebilledet

Den historisk og mangeårige ”Overgaards Bageri” i Danmarksgade, som for en tid siden pludselig lukkede, er nu bleven nedrevet. På det gamle bagerigrund bliver der opført lejlighedsbygning.

 

Det ufuldendte” i Aulum

Under denne overskrift for en side på hjemmesiden, blev der over en indrykket efterlysning i Lokal Avisen for manglende signering ved de opsatte kunstværker i Aulum reflekteret med dataoplysninger, så der på sidens foto af kunstværkerne nu er tilskreven reg. data af værkerne. Men værkerne ude på stedet kan endnu kun beses som ”det ufuldendte” - men måske det med tiden kan blive som ”det fuldendte”

 

Tre heste rykker ud

Heste med stavseler

Sjælevandring i plovfuren

På en mark nær Aulum var der lørdag 25. april forevisning med hesteforspænd for forskellige markredskaber som plov, harve og tromle. Til ”arbejdsdag i marken” var forskellige hesteraceer.                                                                                                                                       Nutidens heste ses tydelig for værende velplejede hobbydyr og ikke som tilvendte trækdyr for markredskaber. Men opvisningen giver dog et kulturelt indblik i fortidens markbearbejdning.                                                                                                                               Af ældre generation - er sikkert flere som tydelig husker fortiden med trætte ben, efter an lang arbejdsdag ved at følge heste i marken. Det heved viste kan godt sætte minder for sjælevandring i plovfuren.

Ugens kedelige Tv-udsendelser                                                                                                        Efter en uge foran fjernsynets kedelige aften  ”Quiz” – ”Hus-Have” og ”Klamphugger” udsendelser, med mange uforståelige penge på højkant, er det ligefrem en befrielse at komme til søndag aften hvor der på DR2 kan ses en lille frisk udsendelse som ”Bonderøv” -  hvorved en frisk ung mand med fantasi og hænder skruet ret sammen, kan få mange ting ud af ingenting.    

                                                                                        

Modtaget af Ingrid, - Vejle

Rasmus

For Rasmus blev torsdag i sidste uge en helt særlig dag. Det samme var tilfældet for Mads Nyborg. De to klassekammerater har siden 2006 arbejdet seriøst for sagen.                                                                           De har tænkt. De har skrevet. De har rettet. De har spurgt. De har tænkt igen. De har været i tvivl. De har ringet til en ven. De har søgt på nettet. De har fået gode råd. De har hver gang forsøgt at forstå. Men vigtigst af alt, de har hver gang fundet en løsning.                                                                                                                                                                      Derfor var det også med armene i vejret og et smil fra øre til øre, de begge satte sig til Michs veldækkede middagsbord og udbrød: ”YES. Vi har lavet vores sidste aflevering på Rosborg Gymnasium”. Det var et historisk øjeblik.                                                                                                                                          Dagen efter pjækkede de fra skole. De skulle med de andre drenge til Tyskland og hente flødekarameller og øl til sidste skoledag.

 

Asger

Kan I forestille jer Asger køre cykeltaxi? Det er i anledning af Bryggens 1 års fødselsdag i denne uge, der skal være mulighed for at få sig en gratis tur i en cykeltaxi rundt i Vejle By. Hvordan det hele ender, må vi vente med at høre til næste uge.                                                                                                                        Men det er vist ingen hemmelighed, at rytterne har talt lidt om, hvordan de håndterer situationen, hvis der pludselig står en ”tyk dame”, som gerne vil have en tur. Men til 130 kr. i timen må de jo vise, hvad de dur til, og finde en løsning på det også.

Asger har besvaret og returneret indkaldelsen fra militæret.

 

Mich og Ingrid

Vi holdt fri mandag efter vores fødselsdagsfest. Dagen gik med en tur i byen, hvor vi bl.a. fik sat nogle af vores penge i banken. Onsdag var jeg til tysk og fredag var jeg på en lyn tjenesterejse til København. Men ellers var opgaven at sørge for at være klar til endnu en 50 års fødselsdagsfest allerede fredag aften hos Michs kusine Yrsa i Døstrup Forsamlingshus i Sønderjylland. Vi fulgtes med Flemming og Helle derned og havde bestilt en overnatning på Motel Døstrup. Det var faktisk et fint lille sted, som godt kan anbefales, hvis nogen får brug for en overnatning.

Lørdag smuttede vi på hjemvejen forbi Michs fætter Niels Chr. og hans kone Yrsa, som bor med deres 3 børn på fødegården. Den gård hvor Mich og Flemming var på ferie som børn. Jeg har aldrig været der før, men det er en gammel gård, som nu er blevet både bygget til og moderniseret. F.eks. var vi ude og se deres malkeproduktion, og hvor man som bybo let lader sig imponere over nutidens landbrug, hvor der f.eks. er en malkerobot i stedet for en rigtig malkepige med fletninger, ternet tørklæde om hovedet og i træsko. Det med ægte malkepiger hører vist kun glansbilleder til efterhånden, tror jeg.

 

Bindingsværk:  - udstedes onsdage (-så vidt muligt)

Tidligere uger:

Deadline:  - senest tirsdag aften

Uge 16

Bidrag for indlæg:  - send med e-mail  =  Kontakt
Index