Bindingsværk

Uge 19

 Stovbæk krat, med åbne vidder og gammel krat, ved slyngende Storå.

 

Stovbæk krat

  Stovbæk krat er beliggende mellem Aulum og Hodsager i smukke naturarealer på ca. 200 ha. Det er fredede arealer som er privatejede, men med pulikumsadgang indenfor afmærkede områder, som henvises til ved P-pladsen.
  Arealet veksler smuk mellem hede, skov eng og mose. Vestligst er der sumpede mosearealer med småsøer, rørskov og krat. Derfra hæver terrænet sig og går over i hedearealer, hvor der findes indlandsklitter med kraftig opvækst af ene, ligesom egekrattet fra øst også breder sig ud over heden.

 

 

Ingrid på Lillebælt Halvmaraton 

Ingrid

Den 2. maj 2009 vil altid stå for mig som noget ganske særligt. Den dag gennemførte jeg nemlig min første halvmaraton – Lillebælt Halvmaraton. En strækning på i alt 21 km. med start på havnen i Middelfart sammen med 10.000 andre løbere.

 

Inden løbet havde jeg glædet mig meget til at skulle løbe over den gamle Lillebæltsbro, som jeg daglig passerer i bil for at komme på arbejde. Den gamle Lillebæltsbro minder mig om de gange, hvor jeg, som barn kørte sammen med mine bedsteforældre, mine forældre og bror til Nyborg for at besøge familien. Dengang i 60’erne kørte vi 2 børn og 4 voksne i en folkevogn – en ægte ”Bobbel”. Dengang hørte det også tiden og turen til, at vi alle kørte lovlige uden seler, at bedstefar røg cigar i bilen, og at vi børn hver fik en is ved isboderne på Fynssiden. Men tilbage til løbet.

Undervejs ville jeg nyde udsigten, stemningen og bedst af alt vinke til Mich, som havde lovet at stå på Fynssiden. Det ville blive en dejlig dag. Dét var jeg ret sikker på. Jeg syntes, jeg havde styr på tingene. Jeg havde trænet og var ikke nervøs selvom det var varmt.

 Da jeg i en alder af 50 kom i mål præcis 3 timere senere, var jeg ikke i tvivl om, at jeg var en oplevelse rigere. Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg aldrig kom til at nyde hverken turen eller udsigten. Fordi. Efter at have vinket til Mich var det én sej kamp for at komme i mål, og hvis jeg ved 15 km mærket havde haft det, som jeg havde det ved 20 km mærket, så havde jeg ganske enkelt ikke gennemført.

 Foruden at opleve en mærkbar forskel på en halvmaraton og et 10 km løb, oplevede jeg også at prøve at blive sulten undervejs. I hele to – tre km løb jeg og tænkte ikke på andet end, hvor jeg mon kunne få en hotdog.

Jeg har fået en masse mental energi, og til spørgsmålet om jeg skal løbe halvmaraton igen, kan jeg kun sige, at det vil jeg lade tiden vise. Det kan jeg hverken sige ja eller nej til lige nu. Jeg har gjort et stykke fysisk hårdt arbejde, som jeg er tilfreds med. Og det er en dejlig fornemmelse.

 

Michael fejres med de 50 - på arbejdspladsen

Michael
 Prøv at forestil dig, at du er på eventyrsafari i Kenya og pludselig går der en isbjørn og græsser. Sådan et overraskelsesmoment vil vist kunne få enhver til at spærre øjnene op.

Det var i hvert fald sådan et overraskelsesmoment, der fik Mich til at spærre øjnene op, da han tirsdag den 5. maj fik øje på en parkeret svæveflytrailer stå foran arbejdspladsens hovedindgang.

Det skulle senere vise sig, at kollegerne havde dækket op til fødselsdags morgenkaffe med flag på bordene og et svævefly midt i kantinen. Festligt indslag til stor glæde for Mich og til morskab for resten af kollegerne.

 Foto: Et svævefly midt i kantinen

 

Foto: Mich får overrakt gaver af kollegerne

 

 

 De store drenge - i Vejle

Rasmus

 

 

 

Og ham her Rasmus Ø … han er bare glad.


Han har allerede været til 3 skriftlige eksaminer og mangler nu kun den sidste skriftlige eksamen og 3 mundtlige inden studenterhuen kan sættes på tirsdag den 23. juni 2009.


Det manglende hår er et minde fra sidste skoledag. Det er næsten, som da han var en lille dreng. Dengang var det bare mig der fik lov at klippe … men uanset det, så er han stadig sød med den frisure.

Foto: Rasmus på en daglig løbetur

 Asger

 

 Og ham her … han er også glad. Men det er nu for at være færdig med jobbet som cykeltaxa-chauffør.


Det har givet godt – men det var fysisk hårdt.


Rytterne har haft en indbyrdes dyst om, hvem der kunne score flest drikkepenge. Asger vandt ikke, men fik bl.a. 100 kr. af et engelsk par, som skulle cykles ned på Vejle Bådhavn, hvor de skulle på restaurant.

Foto: Asger kører med Rasmus

 

Hastighedskontrol på Lergravvej i Aulum

 Torsdag den 7. maj er der foretaget hastighedskontrol på Lergravvej, imellem Rørkjærvej og Feldborgvej i Aulum. Dette var herved anden kontrol indenfor de seneste par måneder. Hastighedskontrol på denne strækning er betryggende for sikkerhed af beboernes liv, da der herved ofte forekommer trafik med høje hastigheder. Kontrollerne har været af varighed ved 5-6 timer. Efter begge kontroller herved, vl flere modtage en hilsen for høj hastighed.

 

 

Modtaget af Else Marie Overgaard - Nyborg

 

Hilsen fra Fyn
 Uden brug af den foreskrevne her og i TV medierne Influenza medicin, er jeg nu efter en måneds strengt influenza klynkeri, atter på banen, jeg har jo heller ikke været i Mexico, men ligheden var tæt på, og ikke mindst var jeg skuffet over at jeg p.g.a. af sygdom måtte sende afbud til fødselsdagsfest i Vejle, men har forstået at alle havde haft en rigtig fin aften og tillykke med det Ingrid og Mic.
 Tilbagevendende i Maj mdr. har jeg rigtig mange fødselsdage at huske, i dag fylder Benjamin 5 år  ( Line og Jims snart næstyngste barn) og derefter er det Bente,  Nanna,  Ivan, og Sallies fødselsdage sidstnævnte 2. juni og 6. juni tager jeg en dag til Kbh. og ser det nye koncerthus i TV byen m.m. og sidst i juni venter en slotskoncert på  ØRBÆKLUNDE  med Odense symfoniorkester, en julegave fra børnene, men indimellem er jeg hjemme og modtager gerne besøgende.
 I morgen aften gi`r Astrid lidt mad på Nyborg strand, til Signe og mig, som tak for hjælpen gennem en svær tid, hvor det nu går den rigtige vej fremad.
 

Med dette hilsen til alle som er med her, fra Else Marie

 

 

                     Janni - konfirmeret

Konfirmation i Feldborg
 St. Bededag, 8. maj, blev vores yngste barnebarn Janni i Feldborg konfirmeret. Jannis konfirmation blev afholdt i hjemmets egen ”Havehusets festlokale” beliggende ved det nyopførte bolig i parklignende omgivelser, i Feldborg, hvorved var en hyggelig festdag i samvær med familiens nærmeste pårørende
 Med Jannis konfirmation er nu 6 af vore 7 børnebørn konfirmeret, hvoraf den sidste Laura, i Gl. Rye, skal konfirmeres Kr. Himmelfartsdag, den 21. maj.

Hjørne af nyopført bolig

 udsigt til have- parkanlæg

 

 

Modtaget af Elsebeth Lane - Texas
  • USA:    Here is a slide show I just made. Enjoy!!
  • D:    Hier ist eine Lichtbilderserie, dass ich eben gemacht habe. Hab Spass!!
  • DK + N:    Her er en lysbilledserie, som jeg lige har lavet. Nyd den!!
Kind regards, viele liebe Grüße, kærlig hilsen
from, von, fra
 
Elsebeth!!!! :-)
PhotoShow - Åbn her 

 

 

Dette skete for 50 år siden - i 1959

 

Skibsforlis

HANS HEDTOFT forliste ved Grønland

 Den 30. januar 1959, forliste grønlandsskibet M/S HANS HEDTOFT i nærheden af Kap Farvel på Grønland.

 Skibet var moderne og solidt bygget til issejlads, men fik alligevel et grufuldt endeligt. På dets jomfrurejse på vej tilbage til Danmark fra Grønland kolliderede skibet med et isbjerg i dårligt vejr med høj sø og ringe sigtbarhed.

 

Damkatastrofen - på Haderslev Dam

 Den 6. juli 1959 gik båden "Turisten" ned på Haderslev Dam. Med på båden var 94 passagerer, selvom båden kun var godkendt til 35.

Det, der skulle have været en skøn oplevelse, endte som en af byens værste katastrofer, ved at 57 mennesker mistede livet

 

Ved Flyvvåbnet

 Nye Fly

22-01-1959: Den første af 6 stk. Gloster Meteor NF MK11 returneres, ombygget som målslæber.
16-03-1959:  Eskadrille 724 flytter til Flyvestation Skrydstrup, samtidig flytter Esk. 730 til Karup.
16-05-1959:  De første 3 stk. F-100F Super Sabre leveres til Flyvestation Værløse. F-100D og F-100F skal erstatte de resterende F-84G over de næste par år.
22-05-1959:  Eskadrille 727 modtog de første F-100F på Flyvestation Karup.                                      27-08-1959 Den første af 5 stk. C-54 Skymaster transportfly ankom til Flyvestation Værløse. Eskadrille 721 fik tildelt flyene

 

 

                              Enhver kan bidrage med indlæg til Bindingsværk

 

Bindingsværk:  - udstedes onsdage (-så vidt muligt)

Tidligere uger:

Deadline:  - senest tirsdag aften

Uge 16

Bidrag for indlæg:  - send med e-mail  =  Kontakt

Uge 17

Index

Uge 18

Uge 19

Uge 20