VELKOMMEN 

Uge 46

 

 

Store planer for dette område ved Aulum

Bliver plan til virkelighed - opstår her nyt stor-sygehus

 

Debatten for nyt sygehusbyggeri ved Aulum genoptaget

I den forløbne uge har en MF'er fra DF udmeldt Aulum som værende bedste sted for nyt storsygehus, frem for en sådan ved Gødstrup sø.

I fremtidsperspektiv er Aulum et godt geografisk sted, ved jernbane til døren og vejnet til de fire verdenshjørner, samt lige vej til Karup lufthavn, og små 20 km. til byerne Herning og Holstebro.

 

Der vil igen gå en del år før et storsygehus herved vil være opført. Til den tid vil ambulance transporterne have en helt anden effekt end denne vi kender i dag, og med måske mere helikopter ambulance til længere afstande.

Men nytænkning for fremtidens ambulancetransporter har de kære politiker endnu ikke ofret megen tid på at fortælle befolkningen om. Indtil nu, har sygehusbyggeriet udelukkende kun drejet sig om magtkampe for taburetterne i region- og kommunalpolitik.

Placering af storsygehus Aulum/Gødstrup er ved deadlines afslutning for denne uges BINDINGSVÆRK, endnu ikke endelig.

 

 

Vejviser til de fire verdenshjørner ved ny sygehusområde

Et geografisk godt sted for stor-sygehus

 

 

For ugen der gik

I form af slud og blæst fik vi så sidst på dagen, onsdag den 4. november efterårets første snert af sne. Fik dog forudgående dag renset tagrender, som var bleven godt fyldte af løvfald, men i det hele taget en uge som vejrmæssig set har været en kold og blandet fornøjelse.

I øvrigt har ugen båret præg af ret aktuelle emner, som herved nævnt for sygehus placering og valget 17. november.

 

Valg 17. november

For første gang siden region og kommunesammenlægninger 2007, er der hertil valg den 17. november.

Ikke tidligere, som nu, har vi her i huset været så megen i tvivl om hvor vi skal sætte vore X'er. Har haft forskellige partier oppe at vende - samt stemme blank i tankerne, men vil nok ikke være sagen.

Efter nøje overvejelse har vi hver især nu - næsten besluttet os. 

 

Vi står overfor et valg med et utal af kandidater at rode imellem. Iblandt de mange opstillede kandidater er det herved kun få, som er kvalificeret til at kan varetage bestyrelsesposter, ved såvel region som kommuner.

At stemme på en tilfældig M/K kandidat ud af nærmeste kendskabskreds, bare for denne ønsker blive valgt, kan godt få alvorlige efterfølge konsekvenser. At skal vælge ny region og kommunalbestyrelser, er jo det samme som ansætte ny personale til at lede og fordele systemerne for vore daglige arbejdsfunktioner.

 

For ansættelse af ny personale til varetagelse af de funktioner, er det aldeles ikke ligegyldig hvem man ansætter hertil.  For sådan personaleansættelse, behøver det absolut ikke være en fra nærområdet såfremt anden fra ydere område, har større kvalifikationer herfor.

I vor tid stilles store krav til ansatte af sådanne bestyrelser. Valgte kandidater uden medietække for tekst/tale, eller anden god form som fortolknings formidler udadtil, har overhovedet intet at gøre godt med i dette spil.

X-et skal sættes, men ikke på en hvilke som helst M/K, som melder sig på bane hertil.

 

 

 

 

Der skal en vis modstandskraft til at bo ude i den store verden

skriver Elsebeth Lane, fra Corpus Christi i Texas

 

Her er et billede af os på vores dejlige strand, 2,7 kilometer fra vores dør - med en olieboreplatform i baggrunden. I Texas tillader man at platformene bliver bygget ret tæt på stranden, men vi har faktisk ingen forurening fra dem. I andre stater tillader de ikke den slags, da de er meget opsatte på at bevare turismen. I Texas drejer det sig mere om olien og om, at hvis vi vil bruge energien må vi også pumpe den - helst selv.

 

 

Om "The Red Tide" i Texas

skriver Elsebeth Lane 

 

Siden den 14. oktober har vi haft noget her, der hedder "The Red Tide". En opblomstring af røde, giftige alger, plus andre giftige alger. Vandet bliver deraf giftigt, og luften fra det, aerosolen, bliver også giftig. Dette blæser lige hen over os. Det river i lungerne og øjnene, og vi kan ikke gå ud, når vinden er i den normale retning fra SØ. Fiskene ligger døde i et bredt, tykt lag på strandende. Jeg tror, det kommer mest på grund af forureningen, der nu er blevet vasket ud i havet efter regnskyllene, der fulgte efter den lange tørketid. Dette giver næring til netop den alge, der producerer "red tide". Så vejret er skønt, men vi kan ikke komme ud i det. Et par dage havde vi vinden fra nord, det hjalp, men så kom den fra sydøst igen. Nå, men vi prøver at gå lidt ud ind imellem alligevel. Kører indenlands hver dag for at gå tur med hunden!

 

Vi havde været i Bakkelandet og vidste ikke, at der var red tide her, da vi kom tilbage. Efter den lange køretur fra Bkkelandet hertil, blev Jim og jeg enige om, at Amos, vores nye lille hundehvalp, og jeg skulle sættes af på stranden for at gå en dejlig strandtur, mens Jim tømte bilen, hvorefter han så ville hente os igen en time senere. Da vi kom til stranden, sagde jeg godt nok, at farven på vandet så rigtig farlig ud, og Jim sagde, at det lugtede af rådne fisk. Nå, men Amos og jeg hoppede da ud for at gå vores tur. Så fandt Amos straks, hvad jeg troede var et stykke tang, og begyndte at spise af det. Jeg tog det fra ham, men hørte samtidig en knasen fra hans mund. Da vi gik nærmere vandet, så jeg alle de døde fisk, plus en masse små døde ål. Det var altså hovedet af en død ål, Amos havde spist. Fiskene er døde af giften, og er selv meget giftige. Vi gik hurtigt væk fra vandet, men måtte jo holde os i nærheden indtil Jim kom tilbage. Dette har ført til, at jeg nu har fået min egen mobiltelefon, så jeg altid kan ringe til Jim og vice versa. For havde jeg kunnet ringe, havde vi kunnet komme væk fra stranden hurtigere.

 

Så ringede vi til dyrlægen der om aftenen, og heldigvis var en af de ansatte der stadig, og sagde hvad vi kunne gøre. - Men heldigvis gik det godt med Amos. Jeg fandt via internettet ud af, at giften mest samler sig i maven på de fleste af fiskene, og han havde jo kun spist hovedet. Men, vi havde begge været udsat for den giftige aerosol i en time, så det første, jeg instinktivt gjorde, var at vaske hunden grundigt, så han ikke slikkede giften i sig. Derefter var det min tur. Pyh. Amos har det godt, men jeg har hostet siden. Giften er stadig i luften. 

Lige kort et billede af Red Tide, som det har set ud her. Man kan desværre ikke se aerosolen, men man kan mærke den!! Det gør meget ondt i lunger og hals,  man får hævet og brændede tunge og sviende øjne. Allergipiller hjælper noget.

  

 

Nu er det ved at blive køligere ind imellem, så dette hjælper på The Red Tide, men den er ikke væk endnu. Jeg sender lige et luftfoto med, hvor man kan få et omend meget lille indtryk af, hvordan det ser ud ovenfra. Dette billede viser, at algerne har flyttet sig lidt ud fra kysten nu på grund af, at vi heldigvis har haft vind fra NØ. Dvs. køligere vejr og fralandsvind!  Der er også mange andre opblomstrede alger, og andre giftige alger end de røde, derfor er vandet også grønt.

Siden en af de syv plager i Bibelen er beskrevet som et lignende fænomen, skete dette nok også i gamle dage i de varmere vande, selvom næringen til de giftige alger nok var andre end i dag. Men næring er næring. Og når man oplever The Red Tide, kan man godt forstå, at det var oplagt at bruge fænomenet til at prædike dommedag. Man kan forestille sig omfanget af katastrofen, hvis sådan noget breder sig til alle have. Men det gør det jo heldigvis ikke!!
 
Vi kører jævnligt ned til stranden for at se, om det er bedre, og fiskene er efterhånden renset op, nok mest af tidevandet, men nu ser man døde muslinger, og endda et par døde delfiner er vasket op.
 
Hilsen fra Jim og Elsebeth i Corpus Christi.
 
 
 

Hilsen fra familien i Vejle

 

B

KS

 

I sidste uge var Asger til boksning for første gang i stedet for mig. Han regner med at træne fast hver mandag henover vinterperioden.

Men selvom han er vild med det, så synes Asger, at det er en hård form for motion og havde temmelig ømme muskler i meget lang tid efter. 

 

 

 

 

 

  og 

- Michael har set giraffen!

Mandag den 9. november havde Michael arrangeret seminar for sin afdeling til TV2 og Zoo i Odense.

Han siger, det var en hyggelig udflugtsdag med andre oplevelser end i dagligdagen hjemme i afdelingen.  

 

 

På TV2 rundvisning i studier og indsigt i hvordan TV2 nyhederne bliver bygget op. Alt er timet og tilrettelagt, når nyhederne ruller henover skærmen.

 

I Odense Zoo var der rundvisning, hvor de bl.a. var inde bag løveburet, hvor der normalt ikke er adgang for publikum. Her så de hvordan Zoo havde gjort klar til at byde nye løveunger velkommen i flokken. Løver er flokdyr og meget sociale, modsat den sibiriske tiger. En ordentlig krabat af en han på ca. 300 kg, som går og passer sig selv ligesom ude i naturen.  

 

 

 

Efterkommer af  “Vestergaard slægten” i Canada

Har gennem seneste fjorten dags tid haft lidt mailkorrespondance med Shannon Vagn Gould i Canada. Han er oldebarn af Ingeborg og Jens Jensen Westergaard, som herved vist: Jens og Ingeborg.

 

Igennem seneste slægtled siden omkring 1940, har der ikke været kontakt til denne gren af Vestergaard slægten i Canada, som ved årene 1929-30 da i flere hold emigrerede til Canada fra Venø.

 

Ved ren tilfældighed for få år siden, ved en ukendt sin familiebesøg i Canada, opstod herved kontaktforbindelse til vores gren af efterkommere til den gamle Vestergaard slægt, som da medførte til en del mailkorrepondancer. 

For opståen og de første kontaktforbindelser, er denne for vidt formene for beretning herved.

 

Eftersom denne kontaktforbindelse har været stillestående et par år, er den nu bleven genoptaget. Ved genoptagelse er der ved hjælp af en slægtsforsknings-interesseret udført engelsktekstet slægtstræ for Shannon Vagn Gould’s oldeforældre, Ingeborg og Jens Jensen Westergaard, hvorved deres danske slægt er repræsenteret tilbage til kirkebøgernes begyndelse af 1700-tallet.

 

 

Herom skriver Shannon Vagn Gould, Northern Alberta, i Canada

Hi Christian,

Thanks so much for the information, it is really special to get some data like this. I love these surprises. I didn’t expect to get this much stuff only to get to know my relatives somewhat. I hope that some day I can meet you and yours.

I really appreciate all that you have done and I am passing this all onto relatives from Canada who I know are interested in learning about their past.

 

Thanks again and I know that this will make a lot of us Canadian descendants very happy.

 

Sincerely,

Shannon Vagn Gould

 

Modtaget tirsdag 10. november

Hej Christian,

This is great information. I was able to update alot of records because of your hard work. Thanks so much.

This has filled in a lot of blanks I had because of the english/danish translation issues.

From the bottom of my heart, I thank you for this information. I could not have got this without you.

Look forward to hearing from you.

 

Sincerely,

 

Shane Gould

Shannon Vagn Gould

Grandson of Vagn Westergaard

Great Grandson of Jens Westergaard

 

 

 

 

Enhver kan bidrage med indlæg til Bindingsværk

 

Bindingsværk:  - udstedes tirsdag aften / onsdage (-så vidt muligt)

Deadline:  - senest tirsdag aften

Bidrag for indlæg:  -  Kontakt

 

Tidligere udstedelser:  uger 16-23  uge 45   uge 46  uge 47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.