VELKOMMEN 

Uge 48

Fasaner på mark 

 Fasaner på mark bag vores have, næsten dagligt syn i denne tid

 

Den forløbne uge

Forgangne uge har været stærk mediepræget med efterdønninger og kraftige tømmermænd efter valget 17. november, hvorved flere kommuner måtte farveskifte borgmesterkæder.

For enkelte kommuner har der ligefrem forekommet turbulente udtale som kuppet sig til borgmesterposter som  bl.a. vores nabokummune Holstebro led denne skæbne og sætte sit præg på landkortet ved, at siddende blå borgmester blev sat på porten af grøn borgmester, med rødt flertel bag sig.

På det seneste er endog fremkommen borgmester udtræde af politisk parti, til løsgænger, for at tilrane sig borgmesterposten.

Ved dette valg forkom flere rævekagebagninger i form af u-lands lignende tilstande, med valgsvindel og vælgerbedrag. Endnu 8 dage efter valget, hænger flere af af de grimme valgplakater i landets lygtepæle.

 

På hjemmebane blev den blå borgmester i Herning landskendt ved at male sig endnu mere blå. Denne popularitet forguder ham bare ikke med vinger til kan gå på vandet ved, højt at flyve, dybt at falde  - uden opsyn for uforsvarlig adfærd.

 

I øvrigt

Ud over vor normale dagligdagsgerninger, har vi denne uge haft vores kære Toyota Corolla 1993, til almindelig vinterservice med olieskift og påmonteret for to nye dæk, samt rensning ved chokerhus for fastsiddende stempel herved. Den kører nu igen som en drøm.

Denne vores Toyota Corolla, har vi nu haft siden 1996. Denne har igennem årerne givet os mange hyggelige ture og bragt os helskindet hjem hvergang den har været på vej med os, og vil forhåbentlig gøre det ved endnu flere kommende år.

 

I denne weekend har vi lagt vinterkranse på vore gravsteder ved Tvis og Venø kirkegårde. Begge steder var  gravsteder bleven pæn velpyntet til vinter. 

 

Ny Venø færge

En ny og større færge for Venø overfarten er under opbygning, og langt fremme herved, som efter planen kan sættes i drift i 2010.

Da den nye færge er af anden størrelse end det nuværende, må herfor bygges to nye færgelejer, som ligeledes er under opførelse.

 

Ny færgeleje ved Kleppen under opførelse

Ny færgeleje ved Venø Odde under opførelse

 

 

 

Billede ved biblioteksbog om portrætfotografering

Ingrid efterlyste i sidste uge en "Holger" som muligvis kunne være at finde på dette billede, set i en biblioteksbog om portrætfotografering.

Oplæg herfor kan ses ved uge 47

 

Den efterlyste Holger

Den efterlyste "Holger" er lige ved hånden, da jeg herved selv befinder mig iblandt mængdens kendte "Holger".

Billedet er arbejderstaben ved min mangeårige arbejdsplads V. Birn Jernstøberi i Holstebro, taget i anledning af dennes 100 års jubilæum i 1996.

Nævnte biblioteksbog fortæller om foranstaltninger for opsætning af denne type billeder med stor menneskemægder.

Dette kan herved se troværdig ud, men for dette billede er virkeligheden en helt anden, med fotografisk trickoptagelse.

 

Selvsagt - kan så mange mennesker ikke placeres på et mindre p-plads foran virksomhedens hovedindgang.

For det viste billede, er daværende store medarbejderstab fotograferet på Holstebro stadion, med opstilling på trappeanlagte tilskuerpladser. Billedet er herved taget som højdefoto med fotograf placeret i arbejdskurv, påhængt mobil liftkran.

I virkeligheden er fotoet herved to sammensatte billeder, som i min verden virker som et stykke surrogat hvorved skindet bedrager - fortæller efterlyste "Holger".

 

 

Modtaget af Ingrid, i Vejle 

Nu trækker Asger i trøjen …

 

Den 18. november 2009 indgik Asger en aftale om værnepligtstjeneste med Rekrutteringscentret i Fredericia,

og deri står, at han skal møde hos

Den kongelige Livgarde på Høvelte Kaserne

den 1.december 2010.

 

Selvom der er et års tid til endnu – og meget skal ske inden da - ser han med forventning frem til at skal opleve, hvad det vil sige at aftjene værnepligt.

 

 

Hvis der er læsere her, der ikke kender til Den kongelige Livgarde har jeg bl.a. fundet nedenstående på wikipedia.

 Den Kongelige Livgarde, i daglig tale Livgarden, blev oprettet af Frederik 3. den 30. juni1658. Udover at fungere som kongefamiliens vagtkorps er livgarden også et infanteriregiment, der indgår i hæren.

 

Personale

Unge der er indkaldt til at aftjene værnepligten ved Den Kongelige Livgarde på Garderkasernen i Høvelte, bliver placeret i en af to bataljoner.

Efter at have været på REX-tur og have fået udleveret sine rex'er (HM Dronningens navnetræk), kan Livgardens regimentsbælte købes. Bæltet består af følgende farver:

  • Tyk rød streg i top og bund
  • Tynd sort streg henholdsvis under og over den røde streg
  • To tykke streger i midten, henholdsvis blå og hvid.

Den røde farve symboliserer infanteriet, den sorte symboliserer kamptropperne (og skiller den røde fra livgardens farver), den blå og den hvide er livgardens farver.

Regimentets faner er blevet tildelt tre fanebånd med navne på slag, hvor regimentet har udmærket sig:

  1. København 1658-1659, Nyborg 1659, Lund 1676, Malmø 1677
  2. Helsingborg 1710, Gadebusch 1712, Stralsund 1715, Isted 1850, Dybbøl 1848 og 1864
  3. Amalienborg 9. April 1940

Vagttjenesten

Livgardens vagttjeneste afhænger af kongefamiliens opholdssted. Amalienborg har været hovedresidens siden 1794. Fredensborg har været brugt siden 1863, Marselisborg ved Århus siden 1902, og Gråsten Slot siden 1935. Christiansborg Slot benyttes ved særlige lejligheder. Det karakteristiske røde, mangekantede skilderhus kan føres tilbage til indvielsen af det første Christiansborg i 1740. Livgarden bestrider også vagten, hvis der f.eks. kommer ambassadørbesøg, eller ved andre kongelige begivenheder, såsom bryllup eller barnedåb

 

Ugens vits - set af Ella

 

ORDET:

En lastbilchauffør kommer ind til lægen og beklager sig.

- Doktor, min afføring kommer ud som pomfritter.

Lægen masserer hans ryg ved lænden, men to uger senere kommer

chaufføren igen og siger det samme.

 

Lægen masserer igen ved lænden, denne gang lidt længere nede.

 

Dagen efter komme chaufføren ind og spørger:

- Hvad gjorde du egentlig, doktor? Det hjalp.

- Jeg hev lidt op i din netundertrøje.

 

 

 

 

Datidens humor

ved privat gemme

anno 1920 

 sæt præg på

næste uge 

 

Enhver kan bidrage med indlæg til Bindingsværk

 

Bindingsværk:  - udstedes tirsdag aften / onsdage (-så vidt muligt)

Deadline:  - senest tirsdag aften

Bidrag for indlæg:  -  Kontakt

 

Tidligere udstedelser:  uger 16-23  uge 45   uge 46  uge 47  uge 48  uge 49  uge 50