Bindingsværk

Uge 21

 

Røre i andedammen

 

- med store planer for Aulum Lystanlægs fremtid

 

Aulum Lystanlæg

- - på vej mod forfald - -  

 

   Måske ad åre - renovering efter oplæg for  renoveringsplan bliver til virkelighed !!

 

 

Laura konfirmeret 

Laura har ved egen kreativitet designet indbydelser og bordkort 

Herved vores version for indbydelse og bordkort

 

Konfirmation i Gl. Rye

Kr. Himmelfartsdag den 21. maj, blev den sidste af vore 7 børnebørn Laura i Gl. Rye konfirmeret. Lauras konfirmation blev afholdt i Saltenskov forsamlingshus, i samvær med familiens nærmeste pårørende, hvormed alle havde en hyggelig dag sammen.

For samtlige vore 7 børnebørn som nu alle er konfirmeret, hvoraf de ældste har opnået kørekortsalderen ønske vi dem alle, alt held og lykke for fremtid ad livets vej

 

 

Fætter og kusinefesten 2009

 

Maren og Preben 

 

Fætter og kusinefest 2009

 For 15. gang, har Jørgensen slægten den 22 maj afholdt sin årlige fætter og kusinefest, som denne gang var arrangeret af Maren og Preben i Bording. Af fætter og kusiner med ægtefælle var hertil samlet 20 personer. 

 Samling og velkomst var til eftermiddagskaffe hos Maren og Preben, hvorefter var tid til at nyde samværet ved de hyggelige omgivelser i hus og have.
 Herefter var planlagt tur med besøg ved det nyoprettede naturprojekt Bølling Sø ved Engesvang. Ved besøgsstedet tog enkelte turen ned og op ad trappen med 70 trappetrin.
 Efter oplevelsen ved at se denne naturprojekt, gik turen herfra til "Tollundgård Golf-Park" hvorved var fin og god aftenspisning, og festafslutning. For fætter og kusinefest 2010 vil arrangør være Anny og Gudmund Jørgensen Tvis.

 

 Under hyggesamværet i hjemmets haveomgivelser, blev herved taget en del foto, hvoraf enkelte vises herved. Såfremt ønskes - kan billeder eftersendes i stor format som vedhæftet fil. 

 

Snakken går livlig - i alle hjørner                                                                                                        Foto: Christian

 

Besøg ved Bølling Sø

Udsigt over Bølling Sø - med uddrag herom

 

Fortidens Bølling Sø
 Bølling Sø blev dannet ved slutningen af sidste istid for godt 12000 år siden. I løbet af stenalderen blev søen mindre. Sumpplanter bredte sig ud i søen, og der dannedes højmose. I bondestenalderen for 6000 år siden blev den vestlige del af søen groet til, så der kun var en mindre sø mod nord i den midterste del af lavningen opstemmet af højmosen og med afløb mod vest. Denne størrelse på ca. 140 ha. blev holdt frem til 1870-erne, da den blev afvandet.

 

Den nye Bølling Sø

 Skov- og Naturstyrelsen rejste i 1994 i samarbejde med Ringkjøbing og Århus fredningssag for ca. 800 ha. omfattende den tidligere Bølling Sø og omgivende arealer. Da de fleste tørvelag var gravet væk, var det ikke længere muligt at genskabe en sø, svarende til den oprindelige. Fredningskendelsen banede derfor vej for naturgenopretningsprojekt med en sø på op til ca. 360 ha.

 

Bølling Sø - hvor fortid og nutid mødes

- og blev til virkelighed

 

 

Norges nationaldag - af Anders Ø. Jensen - Norge

 

Anders Østergaard Jensen.
 Han er min lillebror og er røntgenlæge. Som sådan har han været ansat ved flere forskellige sygehuse, dels i Sverige og nu i flere år ved Sarpsborg og Frederikstad i Norge.

17. maj er Norges nationaldag og fejres som stor festdag.

 

 

Nationaldagen fejres i nationaldragt

 

Liv i Nationaldragt

 

KORT RAPPORT OM  VORES/MIN 17 MAJ 09 FREDERIKSTAD/SARPSBORG

 Vågner som sædvanlig en 17 maj ved trommehvirvler og kanonsalut, fra henholdsvis musikkorps og kanoner i Gamlebyen Frederikstad.

 Denne morgen er vi lidt trætte efter sen tv i aftes, vi måtte jo se Norges Alexander Rybaks indsats i Moskva, men det endte jo med norsk sejr så var det jo indsatsen værd
Kan dermed ligesågodt stå op og på med sangeruniformen til Sarpsborg Sangforening som jeg nu har været medlem af i 17 år

 Efter traditionen tropper vi op i Kulåsparken i Sarpsborg, møder på scenen der10.30, og ser de forskellige musikkorps marchere ind, det er gutter, jentekorps og skolekorps, og til sidst Sarpsborg Janitsja Korps.
Derpå en kort tale fra scenen som regel af et par ungdommer. Billede af dem og janitsjarkorpset som jeg tog fra scenen. 

Sangforeningen
 Efter det mødes sangforeningen på brandstationen, hvor vi får kaffe og kager, og kl 1230 marcherer vi efter et korps gennem sarpsborg til festivitetstrappen hvor vi alle år afsynger de gamle kendte norske nationalmelodier.

 Førhen havde vi øvelser i Festiviteten, men den gik konkurs for 2 år siden,så nu øver vi et andet sted. Tror jeg udtrykker hele korets ønsker hvis jeg skriver vi længes tilbage dertil, og det er der også chance for, for hele bygningen er nu overtaget af en lokal person som ønsker føre det videre i gamle ånd. Renovering pågår allerede, så måske om et år???????

Medsender billed af koret på trappen.
Efter dette og ønsket om en god sommer går hver til sit dvs i år skal vi mødes i Sverige på svenska flaggans dag 6 juni, konerne og damer skal med, vi skal til et slott i Mariestad  i Sverige og gi et par numre sammen med et svensk kor og hygge os sammen bagefter på slottet
Afslutningsvis drog jeg hjem til Frederikstad efter,, trappeoptrinet,, og Liv og Mig spiste på hotel Viktoria her i byen
Sådan sluttede vi vores 17 maj, og jeg tror mange gør det ca sådan i Norge, eller sammen med familie og bekendte

Venlig hilsen Anders

Ndr. Skrellen 24 Frederikstad
Norge


 

Stemningsbilleder ved nationaldag - dels fra scenen og nationaldag 2005

 

 

 

 

 

Sangkoret på trappen ved Festiviteten - hvortil den ønsker sig tilbage igen

 

 

Havearbejde på Solsikkevej i Vejle

 

   Foto: Mich og Rasmus

 
Havearbejde i Vejle....
Solen skinner, det er maj og græsset gror. Ser det ikke pragtfuld ud – det synes vi selv.

Efter en veloverstået konfirmationsfest hos Laura i den forløbne uge, er vi nu gået i gang med at gøre haven klar til studentergilde sidst i juni måned 2009.

 

 

Rodendendrohn i flor

 

 Vores rodendendrohn er ikke af de store, men er opstået af ingenting. For flere år siden kasserede vi et par gamle rodendendrohn, hvoraf en rodstump var bleven forlagt under andre træer. Efter at have ligget her et par år begyndte det at sætte skud. Tog det så til gennåde og flyttede det rundt i flere omgange, før den nu har fået sin endelige ståsted. Herfor betaler den nu sin kamp for overlevelse, med at vise sin fulde blomsterflor. 

 

Unger ud af reden

 Vor tilbagevendende solsort med rugetilladelse i garage-baghus, satte natten søndag/mandag sin fire velskabte unger ud af reden. At blive sat af reden i et rum med lukkede døre, sætter præg af efterladenskaber, som kun fjernes med vand og børste. Efter en nats fortumlethed til en helt anden verden, må de nu selv finde føde og sikkerhed for overlevelse, i det frie natur. 

 

                               Enhver kan bidrage med indlæg til Bindingsværk

 

Bindingsværk:  - udstedes onsdage (-så vidt muligt)

Tidligere uger:

 

Deadline:  - senest tirsdag aften

Uge 16

Uge 17

Bidrag for indlæg:  - send med e-mail  =  Kontakt

Uge 18

Uge 19

Uge 20

Uge 21

Index

Uge 22

Uge 23