Rejse til Harzen 2011

Dag 3

Besøger drypstenshuler

 

Besøger drypstenshuler

Turen i dag gik til de berømte drypstenshuler i Rübeland. Drypstenehulerne herved betegnes som verdens største og smukkeste, hulegangene forekom i forskellige niveau højder, som passeres i satser, med omkring 300 trappetrin op og ned.

Besøget i drypstenshulerne var en oplevelsesrig seværdighed. I hulerne forekom foto og vidioforbud, idet hulegangene er meget følsomt overfor kunstig blitz belysning.

 

Dæmningsanlæget

 

 

Dæmningsanlæget

Efter besøget i drypstenshulerne køres til det mægtige dæmningsanlæg ved Rappbode Talsperre. Dette dæmningsanlæg er anlagt for at danne store kunstige søer, som dels anvendes til fremstilling af strøm og senere som drikkevand.  

 

Under besøget herved, blev stedets oprindelse fortalt af lokal guide, som løbende blev tolket af egen rejseleder. Anlægets historie blev fortalt over henvisning til de forskellige plancher som viser historien herover. 

Beskrivelse af dæmning

 

 

Brocken - Bloksbjerg

 

Herfra køres til Thale, og heksenes danseplads på Bloksbjerg. Ser på begivenhederne og nyder udsigten herved. En kommende regnbyge herved, begrænsede udendørs seværdighederne.

Beskrivelse af Bloksbjerg

 

Forside