Efterløns- og pensionistklub på udflugt

14. juni 2006

 

 

 

Sommerudflugt 14. juni, var en tur ”Ringkøbing Fjord rundt” - med besøgssteder ved markerede områder

 

 

Turen var tilrettelagt ved samvær med Vildbjerg bus og taxi, som professionelt udførte turen med kyndig guide for seværdighederne herunder.

 

En udflugtstur ”Ringkøbing Fjord rundt” kan opleves på mange måder, men uanset hvor ofte man oplever det, er der herunder nye oplevelse og seværdigheder hver gang.

Da man langtfra og på en dag kan nå alle seværdigheder herunder, er god og veltilrettelagt planlægning af stor betydning for at opnå en god udflugtstur, da der skal tages hensyn til såvel fysiske kræfter samt skøn over økonomiske midler, der ønskes ofret herpå.

 

Efter endt forarbejde – blev turen udført som sådan.

Turen var tilrettelagt over Skjern Enge, Nr Bork Hav, Tipperne og Værnengene, Nymindegab, Velling, Lem og ad mindre befærdede veje tilbage til Aulum.

Under denne rute blev der kørt godt ud i krogene, til steder man normalt ikke kommer ved selvkørsel.

Første stoppested med ophold for formiddagskaffe i det grønne til medbragte rundstykke og buskaffe, var ad grusvej til Provstgaards Hus, som tilfældigvis af besøgende herved, gav adgang for at bese indvendig, hvorved kunne gives lidt af fortidsmenneskets levevilkår i de områder herved.

 

Herfra gik turen så til pumpestation, hvorved stod mindestenen, oprejst af lodsejerne 1977, til ære for dem af Ådalens afvanding 1940-1969, som ved sammenhold blev vundet frugtbart jord.

Ved samme sted benyttede flere lejligheden for en tur ud i åen, på det herved værende trækfærge for håndkraft, som herved benyttes til forskellige redskaber og dyr, som skal over åen, uden at skal køre lange omveje herfor.

 

Sejltur med trækfærge

 

Skjern Enge er med tiden bleven et velkendt naturgenopretningsprojekt, så herfor ikke nærmere omtale herved.

 

Efter frokostpausen kørtes til Nr. Bork Havn, med mindre ophold for beskuelse af havnemiljøet herved.

 

Ved Nr. Bork Havn

 

Oversigt over Tipperne og Værnengene

 

Turen fortsatte herfra til Tipperne og Værnengene, hvorved der her fra en ladebygning kunne nydes udsigten over engene, samt danne sig en indtryk af naturområdet med dets mange forskellige strukturer og fuglelivet herved, over de forskellige ophængte plancher herover.

 

Nymindgab Kro

Middagen blev afholdt på Nymindegab Kro, efter forudbestilt middagsanretning.

 

 

Turen fortsatte nu nord på, med et kort ophold på havnen i Hvide Sande, hvor der herved kunne snuses lidt til luften for havnemiljøet herved.

 

Ophold ved Hvide Sande

 

Ligeledes var et mindre ophold på havnen i Ringkøbing. På en rasteplads kort herfra, blev der fra bussen serveret kaffe og kringle, til stående buffet.

Efter dette som sidste stop under turen, kørtes hjemturen over Velling og Lem, med det store Vestas virksomhed, og herved ad forskellige mindre veje til Aulum, hvorved var hjemkomst omkring kl. 17,00.

 

 Som nævnt, denne dagtur ”Ringkøbing Fjord rundt” - er kun lidt af hvad som kan opleves i det skønne naturlandskab, med dets mange historiske seværdigheder og livet ved nutidens aktiviteter, som forekommer ved det eftertragtede turist liv herved.

 

Snart er det slut for en dejlig dag

 

En tur - som enhver bør unde sig selv, mindst en gang i livet.

Foto herfra ved billedgalleri

Sommerudflugten 14.juni 2006