Efterløns- og pensionistklub på udflugt

17. juni 2009

 

 

Tværfaglig efterløns- og pensionistklub i Aulum-Haderup har afsluttet sin vinter-  forårssæson med en sommerudflugt, som ved fælles planlægning med Vildbjerg Taxi & Bus var til besøgssteder som "Vestervig kirke" - "Doverodde købmandsgård" - "Strandingsmuseet i Torsminde" og "Fjand gårdbutik".

Der var for turen god tilslutning med sædvanlig god udflugtsstemning, som ved første stop med formiddagskaffe i ”grøftekanten” - ved udkanten af Oddesund nord.

 

Vestervig Kirke

 

Kørte herfra til Vestervig kirke, hvorved en guid fortalte over historien for Vestervig kirke gennem tiderne. Vestervig kirke beskrives som nordens største landsbykirke og står i dag som et rekonstrueret minde om et af den tidlige middelalders vigtigste kirkecentre. Ligeledes er kirken bekendt for dobbelt gravstedet, hvorved der ifølge sagnet Valdemar den 1.’ søster Liden Kirsten og Prins Buris er begravet.

 

Herfra gik turen til Doverodde købmandsgård, hvorved var velkomst med filmvisning for historien over den gamle købmandsgård, hvorefter blev spist god middagsmad i dennes restaurant.

Købmandsgården i Doverodde er den bedst bevarede af de gamle købmandsgårde langs den vestlige del af Limfjorden, som i mere end 100 år har været samlingspunkt for handel, skudefart, fiskeri og landbrug. Købmandsgården ligger i smukke naturomgivelser og er et yndet udflugtsmål, som nu drives som restaurant, samt forskellige seværdigheder herved.

 

Fjordudsigt ved Doverodde købmandsgård

 

Efter planen skulle turen herfra være ved sejltur over Agger. Denne blev af forskellige årsager aflyst, ved blandt andet ikke kunne overholde tidsplan mm. Turen blev i stedet ved kørsel ad Lemvig til Torsminde, med besøg ved Strandingsmuseet, som jo er kendt for samling af de to forliste engelske linjeskibe "St. George" og "Defence" med tab af mere end 1300 menneskeliv.

Strandingsmuseet er for tiden et økonomisk medieobjekt imellem Holstebro museum og Strandingsmuseet.

 

Ved Strandingsmuseet

 

Sidste stop for udflugten var ved Fjand gårdbutik, hvorved var forudbestilt eftermiddagskaffe, hvorunder værten fortalte om stedets opståen og dens drivende aktiviteter, ligesom der på stedet bliver afholdt forskellige arter af festarrangementer.

Hjemturen var igennem skovområdet ved Torsted til Ørnhøj.

Med denne udflugt blev alle en god oplevelsesdag rigere og holder nu sommerferie til 12. august, og ønsker gensyn med alle til en forhåbentlig god sommer og efterår.

 

Billedgalleri ses herved: Udflugt2009

 

Sådan skrev pressen