Sommerudflugt

2012

Efterlønsklubbens sommerudflugt 2012

Traditionen tro har efterlønsklubben afsluttet vinter og forårsaktiviteter med en sommerudflugt den 6. juni 2012.

Turen var berammet for middagsspisning på Røgind Kro, hvorefter blev aflagt besøg ved sandskulpturerne i Søndervig.

Besøg ved sanndskulpturerne var 4 dage før officielt åbning, som så var ekstra seværdighed for udførelse af skulpturernes opbygning, som tydelig er præget ved billedgalleriet.

Åbn billedgalleri nederst på siden.

Udflugtsturen var arrangeret i samvær med Herning Turisttrafik med afgang fra Aulum kl.10,30.

Der blev holdt rastestop for formiddagskaffe forinden ankomst til Røgind Kro, hvor blev spist god middagsanretning efter forudbestilling.

Under middagen blev sunget et par fællessange med musikalsk underlægning ved formand Anders Nielsen, på harmonikaen.

Herfra gik turen til sandskulpturerne i Søndervig, som er beskreven herunder.

Under hjemturen blev aflagt besøg på Ringkøbing havn, for at se lidt af omgivelserne herved, ligesom der her var lejlighed for at købe is, samt drikke det sidste buskaffe.

Hjemturen var ad Ulfborg – Ørnhøj, hvorefter blev gjort kort ophold ved Tihøje bakker, for at nyde udsigten herved.

En god udflugtstur, som var tilrettelagt med hensynstagen til yngre – som er bleven ældre, og mindre mobile ved hverdagen.

 

 

Sandskulpturer

 

Søndervig 2012

 

 

Tema: Verdens syv underværker

For 10. år i træk er forsøgt som grænsebrydende og afholdes som 10 års jubilæumsfestival, med det største antal kunstnere nogensinde.

Årets tema er hentet i den antikke verden hvor 35 internationale kunstnere endnu engang præsenterer helt ud til grænsen af det mulige. En 200 meters sammenhængende skulpturvæg i ca. 7 meters højde skaber det markante ramme for festivalpladsen, hvor der er opført flere enkeltskulpture i forskellige højder.

 

At lave en sandskulptur

Sand er et skrøbeligt materiale at arbejde med. Derfor bruger professionelle sandskulptører en helt speciel form for sand til deres skulpturer. Sandet skal indeholde de helt rette korn og have et ganske bestemt lerindhold.

Først bliver sandet stampet til store firkantede blokke. Blokkene bygges ovenpå hinanden én efter én, ligesom byggeklodser. Under stampningen bliver sandet overhældt med vand for at få det til at binde bedre.

Når blokkene har den ønskede højde, går sandskulptøren i gang med at udforme sin skulptur. Han begynder ved toppen og arbejder sig gradvist nedad. Skulptøren skal hele tiden holde øje med, at proportionerne er korrekte. Der er ingen fortrydelsesret.

Helt specielle forhold gør sig gældende, når flere skulptører i fællesskab udformer de helt store skulpturvægge i op til 7 meters højde.

Det tager ca. 60 timer - og 25 tons sand - at lave en 4 m. høj sandskulptur.

Sandskulpturer 2012:   Billedgalleri

Fotooptagelse: Anna Andreasen

 

Se også sandskulpturer 2011