Vestergaard Slægten

Mine Oldeforældre

1  Forside
2  Mine Rødder
3  Mine Oldeforældre
4  P.J.W. Erindringer
5  Resumé af erindringer
6  Jacob W. "Min Slægt"

 

Børn og Efterkommere

7  Nikolaj F.S Jensen
8  Søren Kjær Jensen
9  Jens Jensen Westergaard
10  Jacob Vestergaard Jensen
11  Anders H. Westergaard
12  Dorthea Jensen
13  Johannes Jensen
14  Mette Katrine Jensen
15  Peder Andreas Jensen

 

Mine Bedsteforældre og livet herved

16  Nørreriis
17  Venø - ø i Limfjorden 
18  Nørreriis - gennem tiderne
19  Anders H. Westergaard
20  Marie Vestergaard
21  Min Morfar
22  Min Mormor
23  Jens Riis

 

Mine Forældre

24  Mine forældre
25  Dorthea Ø. Jensen
26  Hans Østergaaard

 

 Bekendtskaber

 27  Line og P. Kr. på Egeriis
28  Markus Bjerre
29  Elise Konstantin Hansen
30  Olivia Holm Møller
31  Knud Agger
32  Acthon Friis
33  Valborg og Gudrun

 

Index 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Sådan var deres liv

 

Erik Zasburg fra Canada

besøger sin mor Ebba Vestergaards barndomshjem "Nørskov" på Venø

"Nørskov"  Venø - omkring 1910

Familien Jens Jensen Westergaard besad "Nørskov" fra omkring 1911 - 1927

 

Dagbldet Holstebro - Struer skrev

Vises i afskrift herunder

Efter aflagt besøg på Nørskov, gik turen ad veje i forfædres fodspor, med ophold ved "Borbjerggaard" hvorved blev taget foto af mig (Christian) foran stuehuset som af min far, her lod bygge i 1942

 

Af hensyn til oversættelse, er ovenstående avisartikel afskrevet og vedhæftet herunder.

Fra Canada til Venø for at finde sine rødder

Den 60-årige Eric Zasburg kom helt fra British Columbia, for at besøge sin mors barndomshjem på Venø

 

Ved et rent tilfælde opdagede Eric Zasburg. At han havde familie på Venø i Danmark. Det skete da han i Calgary gennemgik en afdød mosters papirer. Her fandt den pensionerede landmåler breve og billeder, der tydede på, at han bl.a. også havde en anden nær slægtning, Jens Riis Westergaard, som ikke boede længere end 60 kilometer væk på Vancouver Island.

Det var underligt sådan lige pludselig at finde ud af, at jeg havde en slægtning kun få kilometer fra, hvor vi bor, siger Eric Zasburg.

Han kontaktede imidlertid straks Jens Riis Westergaard, som var fætter til afdøde moster, og dermed også fætter til han egen afdøde mor. Jens Riis Westergaard er gammel Venø-bo fra ”Nørreriis”, og han havde en udmærket kendskab til den del af slægten.

Hos Jens lånte jeg et par slægtsbøger over Westergaard-slægten, og så forsøgte jeg mig ellers med læsningen, så godt det nu gik, siger Eric Zasburg.

Slægtsbøgerne var skrevet af Christian Østergaard, Aulum, hvis mor var kusine til Erics mor.

Det varede ikke længe før Eric Zasburg kontaktede Christian Østergaard, for at få mere at vide om sine rødder i Danmark.

Christian besvarede omgående mit brev, og han fortalte mig samtidig om min kusine Tove Bønsdorff i Aalborg, og så der ellers rigtig gang i korrespondancen, siger Eric Zasburg.

Han er ellers ikke én, der rejser meget, men det lykkedes Eric’s kone, psykologen Eleanor Mae, at overtale ham til at tage på besøg hos sine slægtninge i Aalborg.

Bortset fra en tur til Mexiko og et besøg i Seattle i 1977, har eric ikke været den store globetrotte, men denne enestående chance for at besøge sine slægtninge måtte udnyttes, siger Eleanor Mae.

Og så tog parret til Aalborg, hvor de besøgte Eric’s kusine Tove Bønsdorff og hendes mand. Sammen tog de alle til Venø forleden, for at gense det sted, hvor Eric Zasburgs familie stammede fra. Det oprindelige ”Nørskov” eksisterer ikke længere, og i dag ejer Herluf og Hanne Thoustrup ”Nørskov”, der er bygget i en helt anden skikkelse.

Det er ligesom ringen endelig er sluttet, sagde Eric Zasburg bevæget, da han gik hen over den store gårdsplads og kiggede ud over ”Nørskov”’s marker. Nu hænger tingene pludselig rigtig sammen igen.

Efter udflugten til Venø gik turen tilbage til Aalborg. Onsdag gik det videre til Skagen og weekenden efter tog Eric Zasburg og Eleanor Mae videre til København sammen med Tove Bønsdorff og hendes mand, inden turengår tilbage til Seechelt, i British Columbia i Canada

 

Fototekst øverst

Det var en meget bevæget Eric Zasburg, der forleden besøgte sin mors barndomshjem ”Nørskov” på Venø, sammen med bl.a. kusinen Tove Bønsdorff og sin kone Eleanor Mae

Fototekst nederst

Eric Zasburg  og Eleanor Mae synes, at naturen på Venø, med sine grønne træer og frodighed, ligner Sechelt i British Columbia meget.