Turen gik til Canada 1988

 

 

 

 

Sommerferien 1988

Turen til Canada

Dag 12

Victoria - for sidste gang

 

23. Juli.

For tredie - og sidste gang, kører vi til Victoria igen. Der er endnu steder som vi ikke her har set, og der vil stadigvæk være steder som vi ikke når, at få at se.

Vi var inde for at se "Royal British Columbia Museum". Dette er et ret stort, meget stort museum. Det er ikke et museum som vi normalt vil forestille os om et museum.

Det er et museum som for mig er ret vanskelig at skal beskrive, men det omhandler faktisk historien fra det gamle virkelige liv i British Columbia som: Guldgravning og dets redskaber, Landbrug og Skovbrug med redskaber. Fungerende oliepumper, Skoven og dets dyr. Havet med fiskene samt meget meget mere. Alt var sat op i naturlig størelse, men interessant og storslået er det.

 "Royal British Columbia Museum". kan ses herved    GOGGLE  STREET  VIEW

Vi var herefter i pandekagehuset, den samme som første gang vi var i Victoria.

Pandekagehuset i Victoria, som vi besøgte, er oprettet af en dansker. Dansk nationalitet var ret tydelig idet to vægge, indenfor døren, var behængt med en samling af morsdags- og juledagsplatter. Den ene væg var med Kgl. Porcelæn, og den anden væg var med Bing og Grøndal.

Derefter kørte vi ud for at se flådehavnen. Flåden består kun af én krigsskib. Det er ikke krigsmateriel som de gør mest i - her.

Vi var herefter en tur i en af byparkerne, gik rundt her et stykke tid og så på forskellige blomster og træer, og hvad som ellers findes et sådant sted. I samme park nød vi med på lidt musik fra en musiktribune.

Kaffechopper og souvennierforetninger blev selvfølgelig også godt besøgt i dag.

Tiden er nu så fremskreden, at vi påbegynder hjemturen, men et par ord om, at det allersidste souvenier endnu ikke er købt, gav endnu engang anledning til, at skulle finde en pakeringsplads, således at dette problem også blev klaret. Dette gav ved samme lejlighed også et endnu et sidste gensyn med de mange småforetninger som vi efterhånden nu havde besøgt.

Vi kører nu hjem.

I aften, er det lørdag aften. Vi er inviteret til aftenkaffe hos Rosa og Lars Christensen, det er jo deres hus som vi logerer i.

Rosa og Lars har jeg tidligere omtalt og vi havde en hyggelig og rar aften i samvær hos dem. Lars viste os alle herlighederne, hans hobby er, at få alting ud af ingenting. Alt hvad han finder på sin, ved strand og skov, har han en vis evne til at gøre til nips, eller pyntegenstande.

Ligeledes har Lars en hobby med fugle og undulater, og ellers af hvad som er i familie hermed. Han har omkring 150 stykker

På terassen har han en foderbeholder hvori der er sukkervand, dette tillokker Kollibrier som så kommer ved mørkets frembrud.

Imedens vi så herlighederne, havde Rosa anrettet en pæn kaffebord. Hun magter også at spille elorgel, hvorpå hun gav et par numre, dagen er nu gået, igen er vi godt trætte og går nu til ro

 

.

Huset hvorved Rosa og Lars Cristensen bor

Dage:  1   2   3   4   5   6   7   8   9  10   11   12   13   14   Index