Turen gik til Canada 1988

 

 

 

 

Sommerferien 1988

Turen til Canada

Dag 5

Victoria i lysets skær

16. Juli.

I dag besøgte vi for første gang Victoria, hvortil er en lille køretur på 88 km. Efter kort tids kørsel herinde, fandt vi dog en parkeringsplads.

Victoria er, som jeg tidligere har nævnt, en pæn by og der er nok at se på. Før man får set sig rigtig om, er der såmænd gået en hel dag og man har slet ikke nået at få det hele at se.

Men i løbet af dagen når vi alligevel flere ting. Vi går en tur rundt om parlarmentsbygningen, en tur på byen ældste og største Hotel "The Empress" - vi var her kun i bygningens underetage som består af flere souvenierkiosker og andre småforetninger samt et posthus. Alt sammen så var det i mørk og afdæmpet belysning, men meget interessant at se på.

I løbet af dagen var vi et par gange i kaffechopp, dette benyttes ret tit og ofte i hele Canada. Ligeledes var vi i pandekagehus og få et måltid pandekager.

Pandekager - er ikke altid bare pandekager. Nej, det er en specialitet, som de her har, og det kan tilberedes og serveres på flere forskellige måder, og det smager særdeles godt.

Vi var en tur i "Crystal Garden". Dette er en "Tropehus" som er indrettet i et tidligere svømmehal hvori der findes mange forskellige planter, fugle og andre smådyr som er hjemmehørende på sådanne steder, i tropeklima. Ligeledes så vi her verdens mindste abekatte som ikke er større end en finger.

Sidste besøg denne dag, var en tur i "Sealand". På vejen hertil, nød vi udsigten og med at tage et par billeder af de sneklædte bjerge som vi tydelig kunne se over til - i USA. Det var ret imponerende og man fatter nok ikke altid rigtigheden herved, at man pludselig står overfor noget som man tidligere har set billeder af, eller hørt fortalt om, og så pludselig, så er det virkelighed.

"Sealand" er et undervandsakvariu med en mængde forskellige fisk. De mest imponerende var nok de dresserede sæler, søløver, og nok ikke mindst hvalerne, spækhuggere hvormed der var et opvisnings nummer i den tid hvor vi var der.

Dagen er nu ved at være til ende og vi kører hjemad. På hjemvejen gør vi et lille ophold på "Malahat" som er et støre bjerg uden for Victoria og hvorved vi nyder udsigten fra.

I Chamainus køber vi i dag aftensmaden, som var hønsekød i karry, vi orker simpelthen ikke mere for i dag.

 

 

"The Empress" som er byens ældste og største Hotel

   "The Empress" og BC-Parlament ved havneområde - ses herved    GOOGLE  STRET  VIEW

 

Gadeparti og områder ved havnen

Ella ofrer sin charme for en sækkepibespiller - under tur ved havneområdet

Herved stod Ella 1988 -  GOOGLE  STREET  VIEW  

Besøger tropehuset "Crystal Garden"

 

Besøger en af parkerne i Victoria og nyder udsigten over havet til USA

Svært at se herved, men der kan skimtes snebjerge i baggrunden, som er beliggende i USA

Besøger "Sealand" hvorved hvalerne giver opvisning

 

 Se også Malahat 2010 herved:    GOOGLE  STREET  VIEW

Stoppes op på hjemvejen ved Malahat bjergene og nyder den flotte udsigt herved

Ella skal lige have et par småsten med hjem herfra

Se Malahat 2010 herved:    GOOGLE  STREET  VIEW

Dage:  1   2   3   4   5   6   7   8   9  10   11   12   13   14   Index