Dag 2.

Programfri dag

 

 

Hotellets nærmiljø under debat

Tårnet ”Adlerturm”

Den 20,4 m. høje tårn ”Adlerturm” er rester fra den middelalderlige byfæstning fra det 15 årh. Ved hjælp af signalstænger og ildkugler meldte man tidligere herfra op ad floden, når isgangen satte ind. Tårnets underetage er bygget med 1 m. tykke vægge og fungerer som fængsel, der kun er tilgængeligt gennem en lem i gulvet på 1. sal.

 

Udsigt fra værelse

 

Områdets nærmiljø var præget med megen støjforekomster, dels megen vej trafik og ikke mindst ved utal af mange tog med godstransport. Imellem vej og Rhinen er anlagt dobbeltsporet jernbane hvorpå kører tog med træk på 35-40 vogne i begge retninger, hele døgnet, med kun få minutters mellemrum imellem hver træk.

Herudover forekommer livet ad Rhinstrase og tilførselsgade hertil, med utal af værtshuse og souvenir butikker med alt muligt lokkende for svage sjæle. Et rigtig slaraffenland for de mange turister som færdes herved.

 

Dag 2

Dag to var afsat som programfri dag, som blev benyttet individuelt for opsøgning af seværdigheder, som for vores vedkommende blev til en lille tur i nærområdet som endnu var nyt for os.

Lidt op ad dagen, var vi hele tre som viste interesse for følgeskab med rejselederen, hvorved vi besøgte det store St. Jakobus kirken ved torv og rådhus, som herved vises lidt fra det indvendige interiør.  

 

 

 

Et interessant besøg, hvorfra ligger lidt flere billeder ved turens billedegalleri.

Spiste herefter frokost med en god omelet ved hotellet. Under et tiltrængt middagafslapper troppede en tre gademusikanter op, og forsøgte sig med et par numre, men forsvandt ret hurtig igen.

 

 

 

Sidst på eftermiddagen kørte vi med rundvisningstog en tur rundt i vinmarken

Rundvisningsturen i vinmarken varede omkring tre kvarter som derigennem forekom ad snoede veje, og herved gav  indtryk af vinstokkenes vækst og betingelser for dyrkning af god vin.

Der blev under turen afspillet diverse informationer herom, men som var svært at høre og forstå.

 

Rundvisningtog havde stoppested ved Brömser Hof

 

Heinrich Brömserhof lod bygningen opføre 1542 og udstyre med freskomalerier. Disse viser i kapellet et stort ægtepar-våbenskjold Brömser/Greiffenclau i anesalen "Ahneprobe" (aneprøven) som bevis for riderlig afstamning.

 

Afslutning for dag to var ved aftenbesøg på værtshus i det smalle Drosselgasse, som er en gade for det søde liv med underholds værtshuse side om side. Stedet vi besøgte, husker ikke navnet, var et sted med musikalsk underholdning på nutidens forindkodet computermusik maskiner som kan det hele, blot der trykkes på de rigtige tangenter.

Efter en stund herved, blev dette afslutning for dag to.

 

 

 

Dag 1 – Udrejsedag

Dag 2 – Programfi dag

Dag 3 – Vinsmagning og tur med svævebane

Dag 4 – Sejltur til Loreley

Dag 5 – Koblenz, hvor floder mødes

Dag 6 – Bingen

Dag 7 - Hjemrejse

Index