Dag 3. 

Vinsmagning og tur med svævebane

 

 

Dag 3

Dagen påbegyndt med rundtur i vinmarken med samme rundvisningstog som gårsdagen. Herefter vinsmagning til forudbestilt frokost ved Magdalenenhof. Forinden traktementet gav vinbonden en orientering vedrørende vinstokkenes behandling for at dyrke de bedste druer. Denne orientering blev tolket af rejselederen og gav et godt indblik for procesbehandling af vinstokke.

 

Vinbonde af 3.generation på stedet og rejseleder Inga som tolk

 

Ved vinbondens orientering vedrørende vinstokke nævnes, at jorden herved er fortrinlig til dyrkning af vin, da den herved indeholder de jernstoffer som er nødvendig for gode vine. Vinstokke udskiftes normalt efter 30 år. Tiden er endnu ikke inde for modning af druer. Det er vigtig at vinstokke løbende trimmes med god pleje, for god vine.

 

Vinsmagning og frokost ved Magdalenenhof

 

Magdalenenhof vine er Riesling vine som alle indholder 11,5% alc. Vi prøvesmagte 3 forskellige vine, hvorunder blev orienteret for hver vin, samt for druenes oprindelige opvækststed for flere hundrede år siden. Vinen kan godt være varienrende år for år, alt efter vind og vejr, men 2007 var et godt år for druene herved.

 

Efter afslutning herved kørte vi til Niederwaldmonumentet, hvorfra flere rejste tilbage med svævebanen over vinmarkerne.  

Niederwald-monumentet, med indbygget date tavle

 

 

Niederwaldmonumentet er opført ved skovranden 225 m over Rihnen i årerne 1877-83, som da skulle symbolisere "det tyske riges" genopståen og Tysklands enhed. Hovedfiguren i det 37,6 m høje monument er "Germania", 10,5 m høj, som i hænderne holder rigssværdet og den tyske kejserkrone.

 

Efter afslutning herved foregik hjemturen, hvor flere rejste ned med svævebane og enkelte valgte busen. Vi valgte turen med svævebane, som var en oplevelsesrig tur med fin udsigt over de store vinmarker. Enkelte billeder vises herved, øvrige ved billedegalleri.

 

Udsigt over vinmarkerne til Rüdersheim

 

Udsigt over vinmarkerne til Bingen på anden side Rihnen

 

 

 

Dag 1 – Udrejsedag

Dag 2 – Programfi dag

Dag 3 – Vinsmagning og tur med svævebane

Dag 4 – Sejltur til Loreley

Dag 5 – Koblenz, hvor floder mødes

Dag 6 – Bingen

Dag 7 - Hjemrejse

Index