Dag 4.

Sejltur til Loreley

 

Dag 3

En begivenhedsrig dag med sejltur fra Rüdesheim til Loreley. Sejlturen opad Rihnen til Loreley er en strækning på omkring 30 km. som ikke herved kan beskrives, men skal opleves for at få fuld indsigt i denne tur.

Under sejlturen blev optaget en del billeder af de gamle borge og ruiner som er beliggende på de stejle skrænter ned til Rihnen.

Enkelte billeder vises herved, men beskrives ikke.

 

Billedet nederst, ses et af de mange godstog som tidligere omtalt

Indtryksbilleder af de gamle borge langs Rihnen

 

 

 

Ankommer til Loreley

Forinden landgang ved Loreley, blev der på båden spillet den skønne melodi "Die Loreley" af Heinrich Heine, som herved bliver spillet ved enhver given lejlighed og bliver betragtet som stedets nationalmelodi.

 

Landgang ved Loreley

 

Ved Loreley stod Jens klar med bus og formiddagskaffe, som hjemturen så forgik med.

 

Lidt Loreley date

Rhinromantikkens varetegn er stadig den mægtige skifferklippe mellem Kaub og Skt. Goarshausen, kaldet Loreley. Nedenfor trænges floden sammen til dens smalleste og dybeste sted. Klippeskær og strømhvirvler gjorde endnu i det 19. årh. skibe og flåders sejlads til et vovet eventyr og skibenes besætning blev kaldt til bøn med tre klokkeslag før stedet skulle passeres. Derudover var klippen allerede i den tidlige middelalder berømt for sit gode ekko, som man anså for at være åndestemmer.

 

Ligeledes verserer et stort antal sagn om klippen, hvoraf det mest berømte er om troldkvinden Loreley, som med sin overjordiske skønhed og fortryllende sang bedårede skippernes hjerter.

 

Vi kører op på Loreley, går en rundtur og nyder det skønne udsigt, hvorefter der nydes frokost før hjemturen. En særdels oplevelsesrig tur.

 

Oplyningstavle nedlagt i fliser på højeste sted

 

Skønne udsigtspunkter ved Loreley

 

Troldkvinden Loreley

 

Den store grusgrav - modsatte side Rihnen

Under hjemturen fortalte chauffør Jens vedr. det store grusgrav som kunne ses modsat side af Rihnen. Denne var et bjerg som indeholdt et bestemt sand/grusart og var opkøbt af Holland, som opgravede og transporterede denne grusart i flodpramme til Holland, hvor det her blev anvendt til veje og jernbane anlæg, da Holland ikke selv har nok anvendelig materiale til sådanne anlægsstrækninge.

 

 

 

 

 

Dag 1 – Udrejsedag

Dag 2 – Programfi dag

Dag 3 – Vinsmagning og tur med svævebane

Dag 4 – Sejltur til Loreley

Dag 5 – Koblenz, hvor floder mødes

Dag 6 – Bingen

Dag 7 - Hjemrejse

Index