Turen gik til Israel 1998

 

 

 

 

Turen til Israel 1998

Dag 3 

11 Februar

Golan - Genezareth sø - Nazareth.

- En lang tur til de omstridte Golan-bjerge i den nordlige del af landet og som grænser op til både Jordan, Syrien og Libanon. Vi kører langs Jordan-floden, igennem Jeriko og kører i de egne, hvor der har været bitre kampe.

Såfremt der er tid, og adgang, kører vi til de strategisk vigtige grænsebyer Quneitra, Qiryat Shemona og Metulla.

- Desværre nåede vi det ikke. På vejene i de områder er der for tiden lidt sne, og ingen vil derfor tage nogen chancer i kapløb med tiden, da vi skulle være hjemme til aftalt tid.

- Vi kommer til Galilæa-egnen og Genzerath sø, hvor Jesus havde sit virke. Vi kommer til Tabga med bespisningsunderet, Kapernerum, hans andet hjem, Tabor bjerget, hvor Jesu Kristi forklarelse skulle have fundet sted, landsbyen Kana og til Jesu hjemby Nazareth med Bebudelseskirken. Hjemturen går ad de store byer Haifa og Tel Aviv.

Aften: - Drøftelse med repræsentanter fra Fredens Oase.

 

Kort fortalt for besøgssteder for dagtur

Denne dag blev til et langt køretur på 500 km. Der blev kørt ad Rammallah til Jeriko, men tog dog en afstikker herfra for at se Skt.Georgs Kloster i ørkenbjergene før Jeriko.

- Ad vejen til Jeriko blev det besluttet at køre en anden vej end den planlagte. Det var så en smal vej igennem ørkenområder og bjerge med hårnålesving, hvor vi gjorde ophold for at se Skt.Georgs Kloster, der klynger sig til en klippeside. Det er opført i 480. Munkene boede i huler og havde fælles kirke, en såkaldt lavra. Hulerne lå i 35 meters afstand fra hinanden, svarende til hørvidden fra nabo til nabo, så bedordren fra kirken kunne gives videre. I 614 dræbte perserne alle undtagen Georg af Coziba. Han døde af alderdom i 620 og er begravet i klosteret, som har navn efter ham. Det blev restaureret i 1901 og er i tre etager.

Fortsatte herfra ad den smalle ørkenvej til Jeriko, hvor vi her før Jeriko gjorde et ophold for at se et palads, som er glemt hvad hedder, men kan muligvis være "Hirshrams Palads".

Herfra kørte vi ind på Torvet i Jeriko. Jeriko ligger i A-zoneområdet, og har herved fuldt palæstnænsisk selvstyre. Omkring torveområdet vandrede vi på egen hånd rundt en god timestid, hvorunder blev forrettet forskellige ærinder, som bankbesøg, småindkøb, kaffebar mm.

Da Jeriko jo er et af brændpunkterne, hvor der har været kæmpet bitre kampe, oplevede vi at der overalt i dets gader var livlig aktivitet af såvel politi som af militære køretøjer.Alle bar skarpladte maskinpistoler. Ikke fordi der var nogen konflikter, men sådan fungere deres dagligdag bare.

Fra Jeriko fortsattes turen langs Jordan-floden. Under denne køretur som var langs Jordan-floden kunne man herved få et indtryk af frodige og produktive arealer i landlige omgivelser, og med fin udsigt til bjergene i Jordan. Det var nok under denne køretur langs Jordan floden vi oplevede hele turens mest frodigste og produktive arealer i landlige områder.

Vi kørte øst om Geneszaret-sø i Golan området, hvor vi ved nordenden af søen havde et kort ophold ved overkørselen over Jordan-floden, hvor der her blev fotograferet lidt samt købt Jordbær. Jordan-floden var nok ikke helt som forventet, ved en flod med større skibe, men er kun en smal vandløb ligesom vor kendte Storå.

 Vi holdt middagspause på vestsiden af Gensezaret-sø ved "Tabgha". For at nævne lidt vi tidligere har hørt om, var Tabgha det øde sted hvor Jesus bespiste 5000 mennesker med fem brød og to fisk. Ligeledes var det her Jesus sejlede på Gensezaret Sø

Efter opholdet herved kørte vi til Kapernerum, som ligger kort efter Tabgha. Kort om Kapernerum kan nævnes, at det var her Jesus slog sig ned da han blev jaget ud af Nazaret. Ligeledes var det her at han fandt sine to første dicipler, Peter og Johannes.

Kørte herfra og til Nazaret, hvor vi så Bebudelseskirken med dets "fyrtårn" som kan ses viden om. Under opholdet herved var der tid til at gå lidt rundt på den arabiske marked hvorved kunne købes alt fra nipsgenstande til gedehoveder. Denne marked lå i skumle og mørke smøger, men var dog i sig selv en oplevelse værd.

Hjemturen blev herfra påbegyndt, som var afsat til at vil tage to godt timer. På grund af den fremskredne tid måtte den planlagte tur omkring Haifa droppes. Aftenspisning hjemme var allerede udsat med en time.

Hjemturen foregik derfor ad den hurtigste vej til Hadera og ad motorvejen til Tel Aviv. Ved Tel Aviv var der på det tidspunkt ret megen trafik som var i myldretiden, og som med fem kørebaner i begge retninger alligevel over længere afstand gav lange trafikkøer. Tel Aviv er jo en millionby som selvsagt giver megen trafik i myldretider.

Det skal dog nævnes, at der på hjemturen, ved Tel Aviv, på det tidspunkt var ret megen trafik, 5 kørebaner i begge retninger på en længere afstand gav lange trafikkøer.

- I Israel er der mange biler og det er ikke usædvanlig at der ved større byer kan danne sig lange bilkøer, som godt kan tage til over en time at komme igennem. Derimod er det begrænset af hvad som forekommer af cyklister. Mener at vi kun så én på cykel i den tid vi var der, og denne var så skæv på baghjul at den nærmest var farlig for sine omgivelse at komme om ved.

(Os selv) = Ella og Christian ser ud over ørkenbjergene ved Skt.Georgs Kloster

Gadepartier omkring torvet i Jeriko, hvor der ryges lidt vandpibe

     

Politistation i Jeriko

 


Vores rejseleder nyder en afslapper

Jordan floden mod syd, ved nordenden af Genesaret Sø

Jordan floden mod nord, ved nordenden af Genesaret Sø

 

Ved spisested i Tabgha. Vores Bus, Rejseguid og Chauffør

 

Vi vandrer ad palmealle til Kapernerum

Index   Forside   1   2   3   4   5   6   7   8