Turen gik til Israel 1998

 

 

 

 

Turen til Israel 1998

Dag 8

 

14 Februar

Hjemrejsedag:  Betlehem - Tel Aviv - København.

Det er i dag hjemrejsedag. Vi forlod Bethlehem ved 6.30 tiden.

Vist også godt vi nu skulle hjem, da der ved midnatstid for samtlige indfaldsveje til Bethlehem var bleven lukket for alt palæstinænsisk indkørsel til israelsk områder. Lige før vi ved afgang herfra, var bleven fanget i en trafikfælde. Men - vor den dags snarrådige chauffør vendte omgående bussen og fandt en mindre befærdet vej, så vi nåede frem til Tel Aviv efter planen.

Ligeledes er nu begyndende optrapning af denne med Amerikanernes varslet krig imod Irak den 23 februar. Det ene med det andet var for vores vedkommende ved at trappe op til utrygheder.

 

-----------------------------------------------

 

Rejsebeskrivelse for turen til Israel 1998

Som kildemateriale for rejsebeskrivelse er anvendt uddrag af diverse turprograms info. samt uddrag af to sæt dagbogsnotater, som dels er egne - samt velvilligt given ved en turdeltager.

Herved vist og fortalt om turen til Israel i 1998, er kun en brøkdel af godt og ondt ved dagliglivet i Israel. Men har på en måde været en anderledes tur, for ved selvoplevelse se, at der i denne verden forefindes liv og livsadfærd imellem præsters forkyndelse og mediernes krigshærgnings fortolkninger.

Chr. Østergaard Jensen

 

Index   Forside   1   2   3   4   5   6   7   8