Turen gik til Israel 1998

 

 

 

 

Turen til Israel 1998

Dag 7

13 Februar 

Fridag i Jerusalem.

Den syvende og sidste dag, var efter programmet afsat til frivillige ture. Enkelte var i Jerusalem, for at kigge nærmere herpå, og et hold havde lejet vort busselskab for at køre en tur til Masada ved "Det døde Hav". -På denne tur havde vo overtalt vor guid, Kent om at tage med.

Ved Masada var vi med svævebane til toppen af bjerget for at se ruinerne af det store fæstningsværk, hvorom findes skrevet i historien. Besøget heroppe varede et par timer, og det var stor set første gang vi var solen nær.

Masada er et storslået fæstningsværk, som kun kan have været vanskelig at opføre på grund af dets meget vanskelige geografiske beliggenhed.

For efterfølgende som muligvis ønsker at besøge denne fæstning, kan tilrådes: - Ikke på nogen måde at være gangbesværet, eller på anden måde være umobil. Luften heroppe er tynd, der er mange trapper, langt mellem trinene og så kan det være varm, men en oplevelse er det.

Kort fortalt om Masada: - Men herudover må der henvises til litteraturen.

Masada hæver sig 450 m. over Dødehavet. Det 650 x 300 m. store plateau med stejle klippesider danner en naturlig fæstning.

Allerede i 40 f.Kr. skjulte Herodes sin familie og 800 mand på Masada, mens han drog til Rom og blev udnævnt til jødernes konge.

På Masada var de døden nær af tørst indtil vinterregnen endelig kom og fyldte deres bassinner. Dette fik Herodes til, da han kom tilbage i 38 f.Kr. at udhugge 12 store vand resservoirer og et net af regnvandskanaler i klippen. Masada skulle være hans sidste tilflugt, hvis det gik galt. Han byggede her funktionelle bygninger og forrådskamre til mad og våben til 10.000 soldater.

Efter besøget ved Masada kø'rte vi få km. sydpå, hvor der her var et campingpladslignende sted hvor vi kunne spise og bade, som en enkelte benyttede sig af. Dem som var ude at bade herved, blev så overbevist om, at vandet var så "stærk" man ligefrem kunne "gå på det". - På spisestedet herved lavede de forøvrigt nogle fremragende pizzaer.

På hjemvejen fra Masada oplevede vi det syn ved et Beduinlejr i ørkenområdet, at der i tiden vi besøgte Masada, havde en organisation med en Gummiged (bulldozer) jævnet 3-4 beduin-beboelser med jorden. Der var her stor opstandelse af såvel militær som politi mm.

Det menes at sådanne begivenheder ret ofte kan finde sted i de områder. Men uanset hvad man kalder det, så er dog mennesker og menneskeskæbner det rammer.

- Efter hjemkomsten til Bethlehem, var vi en times tid henne for at høre folkesang og se folkedans af unge mennesker. Det er vældig hyggelig at se det udført under fremmed kulturer.

 

Vi ser ud over badende på Det Døde Hav

Efter badning er det en tur under den åbne bruser

Index   Forside   1   2   3   4   5   6   7   8